دمنوش گل محمدی فواید زیادی برای بدن دارد و برای درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد و با نام های دمنوش گل سرخ یا دمنوش گل رز هم شناخته می شود. از گل محمدی در تهیه گلاب، مربا، عطر، به صورت پودر داخل ادویهها، در ترکیب شیرینیجات و غیره استفاده میشود. گل محمدی دارای طبیعت گرم است و به عنوان تسکین دهنده اعصاب مورد استفاده قرار می گیرد. گل سرخ سرشار از ویتامین C، ویتامین A ، قند، تانن، اسید گالیک، اسانس، مواد پکتینی،مواد معدنی، اسید مالیک، اسید سیتریک، نئولول، گرانیول، میرن، کورستین و دیگر آنتی اکسیدان ها است.
خواص دارویی و درمانی گل محمدی
عوارض چای و دمنوش گل محمدی
از جمله عوارض مصرف بیش از اندازه گل محمدی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
زنجبیل یا زنجفیل از گیاهان دارویی پرخاصیت است که از ریشه و دمنوش آن برای درمان انواع دردها و بیماری ها استفاده شده و به دلیل عطر و طعم قوی و تند و تیز از ادویه جات پرکاربرد در آشپزی محسوب می شود. زنجبیل با رایحه قوی و تند خود، جایگاه مهمی را میان ادویهها، چاشنیها، و حتی داروها به خود اختصاص داده است. زنجبیل، علاوه بر اینکه به صورت تازه استفاده میشود، به شکلهای خشک شده، پودر، و ترشی نیز کاربرد دارد و از آب یا روغن آن نیز استفاده میشود. دمنوش زنجبیل یک نوشیدنی خوب در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا است.
زنجبیل سرشار از ویتامینهای C، D و B، مواد معدنی مثل پتاسیم و کلسیم، منیزیم، مس و زینک است.
خواص درمانی زنجبیل
به لیمو یک گیاه دارویی معطر است که بوی خوشایند لیمو را دارد. طبیعت گیاه به لیمو گرم و خشک است. به لیمو دارای مواد مغذی و معدنی شامل کلسیم، ویتامین C، منیزیم، اسید سیتریک، لیمونن و پکتین است. که به مقابله با انواع عفونت ها می پردازند.
از جمله خواص مهم و بی نظیر به لیمو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
عوارض مصرف به لیمو
بلوبری با نام های زخال اخته آبی یا تمشک آبی شناخته می شود. بلوبری دارای طعم شیرین است و طبع آن سرد و خشک است. بلوبری سرشار از ویتامین C، K ، A ، E و همچنین حاوی آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر، سدیم، منگنز، روی، مس، فولات، بتاکاروتن، فولات، کولین است.
ترکیبات فنلی بلوبری
زعفران یا زرپران گیاهی گلدار کوچک و چند ساله است که به عنوان یکی از ارزشمندترین و گران ترین ادویه های جهان به شمار می آید. زعفران دارای طعم، رنگ و عطر خوبی است. زعفران دارای طبع گرم و خشک است. زعفران که به گل سلامتی و طلای سرخ معروف است فواید شگفت انگیزی برای پوست، افسردگی، ام اس، قلب و ... دارد. گیاه زعفران ارزش غذایی بالایی دارد که در درمان اکثر بیماری ها موثر است.
ترکیبات زعفران
زعفران این ادویه طلایی دارای یکسری ترکیبات آنتی اکسیدانی است که عبارتنداز:
زعفران این طلای سرخ دارای ویتامینA، اسید فولیک، مس، پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن، سلنیوم، روی، منیزیم، ریبوفلاوین و تیامین است.
فواید درمانی زعفران
مزایای سلامتی زعفران و موارد مصرف آن عبارتنداز:
خواص زعفران
زعفران برای درمان لک و روشن شدن پوست، پیشگیری و درمان آکنه، جوش و جای جوش، جلوگیری از ریزش مو، تقویت و افزایش رشد مو بسیار مؤثر است.
کروکین و کروکتین موجود در زعفران برای درمان بیماری های چشم بسیار مفید است.
زعفران با خاصیت ضد التهابی خود در درمان کبد چرب بسیار مفید است.
زعفران حاوی مقادیر بالای مس، پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن، منیزیم، روی و سلنیوم است که فشار خون بالا را کاهش می دهد.
عوارض مصرف بیش از حد زعفران عبارت است از:
کلمات کلیدی: دمنوش زعفران و خواص درمانی زعفران،ترکیبات زعفران، فواید درمانی زعفران، عوارض زعفران