گشنیز از جمله ادویه هایی است که علاوه بر کاربرد خوراکی، در صنعت پزشکی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. گشنیز دارای طبع سرد و خشک است.
از جمله عوارض مصرف زیاد گشنیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
طبع اسفناج سرد و تر است و اسفناج دارای انواع آنتی اکسیدان، فلاونوئید، بتا کاروتن، لووتیان، زاکسنتین، پتاسیم، کلسیم، پرتئین، منگنز، روی، آهن، سلنیوم، کلروفیل، کلروپلاست، ویتامین k، C و A است.
فواید دارویی و درمانی اسفناج عبارت است از:
طبع انجبار سرد و خشک است و با نام های انارف، اناریف و بیستورت نیز شناخته شده است. ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در انجبار عبارتند از:
از جمله خواص دارویی و درمانی گیاه انجبار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
گیاه انجبار با مواد زیر نباید مصرف شود:
گلنار فارسی دارای طبع سرد و خشک است. گلنار فارسی در صنعت دارویی، خوراکی، آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد.
بهار نارنج شکوفه درخت نارنج است که در صنعت عطرسازی و ساخت اسانس، نوشیدنی های فصلی، عرقیجات، تهیه مربا، گز، سوهان و ... کاربرد بسیار دارد. بهار نارنج سرشار از مواد مغذی و معدنی است که برای سلامت بدن مفید است و دارای طبیعت گرم و خشک است.
از جمله عوارض بهار نارنج می توان به موارد زیر اشاره کرد: